Вълчев: Над 30 000 деца не учат дистанционно заради липса на устройства

Той добави, че е-обучението не може напълно да замести присъственото 

05.12.2020 | 20:25 Редактор: Ивет Арабова
Вълчев: Над 30 000 деца не учат дистанционно заради липса на устройства

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев коментира пред БНР проблемите с доставката на електронни устройства за учениците, които не достигат и в световен мащаб заради масовото преминаване към дистанционно обучение, стана ясно, че са ни необходими 100 000 устройства.

"Към днешна дата училищата са предоставили над 15 000 устройства на ученици, но имаме над 30 000, които са декларирали, че не учат заради липса на устройства. В ход е купуването на близо 100 000 устройства. 8000 вече са доставени. Забавянето е заради процедурите за обществени поръчки, най-вече заради липсата на устройства в глобален мащаб“, обясни Вълчев.

Министърът на образованието каза още, че дистанционното обучение, синхронно или асинхронно, не може да замести напълно присъственото обучение, но заради мерките и повишената заболеваемост сред учители и особено директори на училища се налага засега да се работи по този начин.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
palkat
преди 3 години
Цените на лаптопите в момента са с 50% по-високи от тези преди 2 месеца. Търговците са големи акули. Сигнализирай за неуместен коментар