Блокади и шествие в центъра на София в 150-ия ден на протести

Гнили тикви и ябълки полетяха по сградата на Министерския съвет

05.12.2020 | 18:46 Редактор: Ивет Арабова

150 дни на недоволство в страната. Протестът днес започна в 14 часа пред сградата на Министерския съвет и прерасна в шествие по централните улици на София. Стигна се и до блокади.

"Не сме постигнали целта си, няма оставка, хората настояват за това, лично аз и за смяна на избирателната система, тъй като със сегашната няма как да изберем различни хора", сподели протестиращ мъж.

Протестиращите хвърляха гнили тикви и ябълки по сградата на Министерския съвет. На протеста присъстваха бивши и настоящи политически лица, които упрекнаха правителството, за това че не се справя с управлението на страната и с пандемията от коронавирус. 

"За първи път българите успяха да покажат на света, че не са съгласни да живеят като роби. Също на света беше показано какво представлява политическата класа – колко е корумпирана, колко е развратена, колко нехае за това от какво има нужда народа ѝ", каза служебният премиер в периода 1994-1995 г. Ренета Инджова.  
 
"Пандемията е може би един от най-грозните провали на 10-годишното управление на Борисов", смята председателят на АБВ Румен Петков.

Протестът прерасна в шествие, което мина праз Немския коледен базар, където достъпът е принципно контролиран. След това протестиращите обиколиха Съдебната палата, булевард "Витоша", Централата на ГЕРБ, сградата на БНТ и други знакови институции и се заканиха, че протестите ще продължат и през следващите дни. Шествието приключи на Орлов мост, а протестиращите се заканиха следващият голям митинг да е на 14 декември.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Виктор Борисов (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 2
Лили Барута
преди 3 години
Тия няма да се научат никога как се протестира....Като няма резултат,тогава генерална стачка до дупка.Иначе ще е като - кучетата лаят,кервана си върви. А и главния проблем,са така наречените"доволни" Сигнализирай за неуместен коментар
3
5 rate up comment rate down comment 0
Избирател
преди 3 години
Щом видя името на Ренета Инджова и проникновените и *** съскания, веднага си спомням когато беше служебен премиер - тогава показа , че може да пуши по 2 кутии цигари и да язди кон - нищо друго не е направила !!!! Същото прави днес и крушовската *** -Нинова. Разликата е , че Инджова не е от село , но и двете са с мозък на пуйка ! Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 1
1
преди 3 години
Тея червени *** още ли са живи. Сигнализирай за неуместен коментар
1
11 rate up comment rate down comment 1
Що реват мурзилките?
преди 3 години
Тъжно е да видиш тук как червеногъзите мутренските медии сипят някакви реклами за дъртия комунист Байдън, "учиндолеца от Село Тодорово", истински СССР мутри, "Светият отец" М-у-н-ч-о с фланелка СССР , за мутренските "капитал"=комунисти, с-о-р-о-с-о-***, катунари, обречени лузъри ,ялови "протестъри", татуирани надрусани една шепа мутанти ,копейки ,молци ,маджовци, галевци ,чалгари и позитанци Сигнализирай за неуместен коментар