Ковид ваксините: Ефективни, безопасни и достъпни, иначе да не се поставят

Няма как преди да мине тези тестове ваксината да бъде поставяна на хора, коментира д-р Антон Койчев

03.12.2020 | 21:42 Редактор: Радостина Димитрова

"Изключително важно е ваксината за Ковид-19 да е ефективна, безопасна и достъпна. Като имаш големи очаквания, те трябва да са подкрепени със сериозни доказателства." Това заяви в "Денят ON AIR" общинският съветник и председател на СДС д-р Антон Койчев.

"Mного голямо предизвикателство пред  всички страни в света e дистрибуция, логистика, снабдяване - неща, в които ние не сме силни като общество", коментира д-р Койчев.

По думите му проблемът в България винаги възниква с изпълнението.

"Все още не са разгледани достатъчно хора как им влияят ваксините. Няма как преди да мине тези тестове ваксината да бъде поставяна на хора", подчерта пред Bulgaria ON AIR общинският съветник. 

Той поясни, че би трябвало от януари поетапно да се ваксинират хората.

"В България ваксинирани ще бъдат първо рисковите групи и постепенно ще се разширява кръгът.  През пролетта тази пандемия в голяма степен ще бъде овладяна", каза Антон Койчев.

Той коментира и ваксината на Русия.

"Никой не може да каже дали е опасна руската ваксина, но не се различава от другите. Обаче има много съкратен етап на проучвания с доброволци, което това буди подозрения, а не това дали страната може да създаде ваксина", посочи председателят на СДС.

По думите му страните се надпреварват коя първа ще създаде ваксина.

"Няма смисъл от това нещо, трябва светът да обедини усилия. Когато парите започват да изместват грижите за живота, отиваме в престъпление", смята той и добави, че би се ваксинирал, защото вярва във ваксината

"Моментът не е да бъдем саркастични и иронични, а обединени, оценката ще я дадат избирателите март или април", коментира д-р Койчев и допълни, че 

ваксините трябва да имат съответните правила на съхранение, за да бъдат поставяни на хората.

"Структурните проблеми в здравеопазването не са от вчера и от днес, просто се паднаха на това правителство. Голяма част от лекарите са изключително хуманно мислещи хора, които си вършат работата, а не мислят за парите. Слава Богу, системата е натоварена, но не е претоварена", каза на финала общинският съветник.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
 ядосан
преди 3 години
и преди е имало масови ваксинации в БГ, против едра шарка, туберкулоза, тетаност, тиф, какво ли още не.КАК ТОГАВА СА НАКАРАЛИ ХОРАТА ? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Определено ще е предизвикателство да накараш народ като българския който се съмнява във всичко да си сложи ваксината. Сигнализирай за неуместен коментар