Нинова: Борисов да обясни за ваксините, за да успокоим гражданите

Лидерът на БСП с декларация от името на парламентарната група

03.12.2020 | 11:25 Редактор: Тодор Петров

В БСП са единодушни, че единственият начин да се даде сигурност и спокойствие на българските граждани, е информираност и прозрачност относно ваксините срещу коронавируса. За втори ден те настояват премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в парламента.

"Повече от година министър-председателят не е идвал в Народното събрание. Уплашен е от ситуацията и отказващ да поеме отговорността за последиците от кризата. Днес той иска от народните представители да му подпишем празен чек и да ни ползва като индулгенция за това, което предстои -  купуването на ваксини и ваксинирането срещу Ковид-19", заяви в декларация от името на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова.

Лидерът на левицата настоя, че министър-председателят е единственият, който знае за същността, последователността, обсъжданите решения и вземаните решения в Европейската комисия.

"Мога да ви цитирам много негови изявления за съжаление от джипа или от Facebook за участието му в Съвета на Европа, за разговорите му с г-жа Фон дер Лайен, Шарл Мишел и всички лидери на ЕС по тази тема – ваксините. Той е единственият, който може да ни даде обективна информация как приключиха тези преговори – какви ваксини са договорени, какви количества, на какви цени, безплатни, платени, задължителни, незадължителни", продължи Нинова.

"Вашата обсебеност от премиера Бойко Борисов може да бъде дълго психологически изследвана", коментира председателят на ПГ ГЕРБ Даниела Дариткова.

"Много добре знаете, че българското общество е разделено за Ковид-19 и ваксините. Единственият начин да дадем сигурност и спокойствие на българските граждани е да дадем информираност и прозрачност. Това е нашето задължение днес, а не просто да натискате едни копчета без да знаете за какво гласувате. Трябва да дадем на българите спокойствие, сигурност, прозрачност и  информираност на българските граждани", призова Нинова.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ще и даде отговор от джипа. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години