Млад мъж с левкемия спешно се нуждае от средства за лечение в Турция

Преди 2 г. Васил Василев успява да пребори тежката диагноза Лимфом на Бъркит

02.12.2020 | 20:06 Редактор: Ивет Арабова

32-годишен мъж с левкемия спешно се нуждае от средства за скъпоструващо лечение със стволови клетки в Турция. Младият мъж води битка за живота си за втори път.  Васил Василев свири на тъпан. Той е част от оркестър "Духова музика Етрополе". Днес обаче 32-годишният мъж не може да свири, защото се бори за живота си и го прави не за първи път. Преди 2 години успява да пребори тежката диагноза Лимфом на Бъркит. Тогава премахват стомаха и далака му. Изкарва 8 химиотерапии в продължение на 6 месеца. Резултатът е успешен. 2 години по-късно той отново се изправя очи в очи с друга тежка болест - левкемия. Новината за болестта дошла като гръм от ясно небе, след като прекарал Ковид-19. 

"След като се възстанови от коронавируса си, направи допълнителни изследвания, които показаха, че става въпрос за нещо по-притеснително, веднага замина за клиниката в Турция, където беше лекуван от първоначалното си заболяване. Там беше установено, че всъщност той има начална форма на левкемия", каза приятелят на Васил - Марин Маринов. 

Три седмици преди да разбере за страшната диагноза Васко е сключил брак с приятелката си. 

"Тази новина им дойде като гръм от ясно небе, беше неочаквано, беше страшно, но съпругата му е момиче, което винаги е била с него", сподели още Марин. 

Сега всичките му приятели се молят за него. Заедно с тях и певицата Софи Маринова, заедно с която Васко е свирил на концерти и са създавали музика. 

"Нека в навечерието на коледните празници да отворим сърцата си за повече добро и милосърдие. Обръщам се към цяла България, всички мои фенове, за да помогнем заедно на моя колега и приятел, един страхотен музикант, за да пребори левкемията", апелира Софи Маринова.

За живота на Васко е определена цена - 200 000 лева, за да премине скъпоструващо лечение с химиотерапия и трансплантация на стволови клетки в Турция. 

Може да направите дарение по следната сметка: 

ЦКБ АД Клон – Етрополе 
IBAN: BG04 CECB 9790 40B2 2417 01 
BIC: CECBBGSF 
Васил Стоев Василев 
Основание: Дарение за лечение

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години