ВУЗФ организира Национална ученическа конференция онлайн

Темата на първата по рода си конференция на бизнес университета е "Икономика, образование и психология в условията на пандемия“

02.12.2020 | 15:25 Редактор: Юлия Христова
ВУЗФ организира Национална ученическа конференция онлайн

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира Национална ученическа конференция на тема: "Икономика, образование и психология в условията на пандемия". Тя ще се проведе онлайн на 16 февруари 2021 г. в платформата https://meet.google.com/.

Форумът ще се проведе под патронажа на доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ, а основна негова цел е да предложи трибуна на бъдещето поколение висшисти -  учениците от 11 и 12 клас от всички училища в страната. Те ще имат възможност да изложат своята позиция, идеи и нетрадиционен поглед за отражението на пандемията от Ковид-19 върху различните социални сфери - от случващото се в икономиката и предприетите мерки, през образованието, социалните отношения, психологическите аспекти на изолацията и т.н.

Темата е широко обхватна и всеки ученик може да разработи и дискутира най-значимите и сериозни предизвикателства според него. Желаещите да се включат като спийкъри и да представят разработката си в националната конференция трябва да подготвят доклад в обем 8-10 страници и презентация по нея, която да изнесат по време конференцията. Участието е напълно безплатно и всички участници ще получат електронни сертификати.

Най-добрите доклади от конференцията ще бъдат рецензирани и издадени в електронен сборник от издателството на ВУЗФ „Св. Григорий Богослов“, като паралелно с това ще бъдат отличени трима, които ще получат стипендии за обучение в бакалавърска степен във висшето училище. За най-добре представилите се на конференцията са предвидени 1 стипендия от 20% от таксата за обучение за целия период на обучение и 2 стипендии от 10%.

За форума могат да заявят участие ученици от 11 и 12 клас от всички средни училища в България, независимо от профила им. Селекцията на тримата победители ще бъде извършена от специална комисия, съставена от преподаватели във висшето училище. Сред основните критерии за излъчване на победителите ще бъдат оригиналност и атрактивност при представянето на разработката, яснота и логичност на изложението, умение за аргументиране на собствени идеи и виждания, техническо оформление, както и не на последно място – стил на презентирането.

Крайният срок за подаването на заявки за участие с доклади е до 10 януари 2021 г. на следния линк: vuzf.bg/events/registration. Пълните доклади трябва да се изпратят до 10 февруари 2021 г. на е-mail: marketing@vuzf.bg

Повече информация може да откриете на уебсайта на ВУЗФ - https://vuzf.bg/

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК