Президентът Радев откри 18-ото издание на "Българската Коледа"

Изданието на кампанията е посветена на децата с хронични заболявания

01.12.2020 | 14:45 Редактор: Тодор Петров

Държавният глава Румен Радев даде началото на осемнадесетото издание на "Българската Коледа", посветено на децата с хронични заболявания. 

"Години наред "Българската Коледа" допринася за утвърждаване на дарителските традиции в страната и е доказателство, че българите носят в себе си силата на солидарността. С подкрепата на цялото ни общество, с усилията на лекарите и със своята прозрачност и ефективност, благородната инициатива се превърна в институция, която се ползва с огромна обществена подкрепа", заяви той в Специализираната болница за активно лечение на детски болести "Проф. д-р Иван Митев".

Държавният глава подчерта, че именно в най-тежки моменти значението на солидарността нараства и призова да не забравяме нуждаещите се от подкрепа деца. 

Кампанията, която ще продължи през цялата следваща година е под наслов "Заедно за децата с хронични заболявания – да превърнем надеждата в реалност". Основната цел на "Българската Коледа" кампания 2020/2021 е да подпомогне подобряването на диагностично–лечебния процес с осигуряването на медицинска апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна. Това ще разшири и възможностите на лекарите в България да прилагат съвременни методи на лечение.

Благодарение на проявената съпричастност на хиляди добродетелни българи седемнадесетото издание на "Българската Коледа", което започна на 1 декември 2019 година и приключи на 30 ноември 2020 г., разполага с бюджет от 2 460 000 лв.

17-ото издание на благотворителната инициатива успя да подпомогне 500 деца със сумата от 894 602 лв. Общо 408 от тях са получили средства за рехабилитация; 76 деца са подпомогнати за осъществяване на скъпоструваща медикаментозна терапия, а на 16 деца с неврологични заболявания са дарени средства за медицински изделия и помощни средства. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК