Доц. Драганов: Ключово е туризмът да започне работа на 22 декември

8 декември ще се реализира, заяви експертът

01.12.2020 | 10:57 Редактор: Радостина Димитрова
Доц. Драганов: Ключово е туризмът да започне работа на 22 декември

"За нас е ключово да започнем работа на 22 декември, когато изтича заповедта на здравния министър Костадин Ангелов. На второ място, ние сме категорично против предложението на канцлера Ангела Меркел за затваряне на зимните курорти - българският туризъм не беше победен преди и сега също няма да бъде."

Това коментира доц. Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма и новосъздадената Конфедерация на българския туристически бизнес пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Предстоящият зимен сезон ще работи по същия начин, по който работеше летният - на базата на къщи за гости, малки семейни и корпоративни хотели. Дори със заповедта на министъра, 8 декември ще се реализира, като за целия месец декември се очаква да пристигнат в България над 430 хиляди чужденци", заяви той.

Експертът обясни, че кризата се отрази и ще продължава да се отразява най-вече на индустриалния туризъм, който е работел на масовия пазар с чартърни полети и нискобюджетни туристи, използвайки външен персонал и вносни хранителни продукти.

"Индустриалният туризъм не притежава "човешки облик" - той сам по себе си е неустойчива форма на отдих и поради тази причина провали полетите на туроператорите", каза още той и добави, че самолетите са били заземени и туристическите агенции не са могли да сработят заради празните хотели.

Четете цялата статия в Bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
palkat
преди 3 години
Този не знам що за доцент е, но явно нещо е изкуфял. Хотелите няма да забогатеят за 7 дена, а резултатите от карантината ще бъдат елиминирани с лека ръка. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Дано, ама после какво ще стане... Сигнализирай за неуместен коментар