Зимна обстановка: Тръгвайте на път само с подготвени автомобили (обновена)

В София са извършени обработки срещу заледяване заради ниските температури

01.12.2020 | 07:02 Редактор: Юлия Христова
Зимна обстановка: Тръгвайте на път само с подготвени автомобили (обновена)

Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони и частично заледени, обработват се срещу заледявания. От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да тръгват на път само с подготвени за движение при зимни условия автомобили, както и да спазват въведените ограничения.

Забранено е преминаването на МПС над 3,5 тона пред проходите "Дюлински" и "Пампорово".

Ограничение за движение на камиони над 10 тона е въведено за Твърдишки проход и прохода "Вратник", а за камиони над 12 тона - през Троянския проход и Петрохан.

В София са извършени обработки срещу заледяване във връзка с понижението на температурите по трасетата на градския транспорт и основни квартални улици.

Общо 63 снегопочистващи машини са на терен и работят във всички райони съобщават от Столичната община. Обработват се пътните платна на Южната дъга на Околовръстен път, общински пътища в районите "Панчарево“, "Кремиковци“, "Нови Искър“, както и стръмни участъци. Според наши зрители обаче, вътрешните, малки улички и тротоарите са непочистени. Остават в сила глобите за граждани и фирми, които не са почистили снега пред блокове, магазини и офиси.

Планинските пътища на Витоша-Златни мостове и Драгалевци-Алеко са опесъчени. Към момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Бъдете внимателни и сериозни на пътя. Който го е страх и няма опит да не се качва на кола! Сигнализирай за неуместен коментар