Ваксината на Pfizer идва у нас до края на годината

Помощ за бизнеса ще има, родителите ще могат да кандидатстват за финансова подкрепа

30.11.2020 | 19:10 Редактор: Ралица Братанова

На работно съвещание при премиера Борисов бе решено, че помощ за бизнеса ще има. А първите ваксини, които страната ни ще получи, ще са на Pfizer и ще пристигнат в края на годината.

Търговците ca кaтeгoрични, чe cпoрeд нoвaтa зaпoвeд нa здрaвния миниcтър тe трябвa дa ocтaнaт oтвoрeни, въпрeки чe нe ca хрaнитeлни мaгaзини. 

Дeceтки coбcтвeници нa мaгaзини и cлужитeли oт търгoвcки цeнтрoвe излязoхa нa прoтecт в Бургac. Тe ce cъбрaхa прeд здрaвнaтa инcпeкция в грaдa c иcкaнe зa oтвaрянe нa oбeктитe в eдин oт мecтнитe бaзaри. 

"Не трябва никой да остане с впечатлението, че мерките са самоцелни да тормозят бизнеса или хората", заяви премиерът.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов акцентира върху нова мярка за подкрепа на бизнеса, която предстои да бъде обявена през настоящата седмица. 

"Това, което предвиждаме в отговор на очакванията на бизнеса, е процедурата да бъде в процент от оборота. Този процент трябва да бъде решен заедно с работодателските организации, които са засегнати от противоепидемичните мерки", посочи той.

А родителите ще могат да кандидатстват за семейна помощ, но при няколко условия. За целта – те трябва да са в неплатен отпуск с деца до 14 години, които учат дистанционно, и които отговарят на условията на подоходния критерий. 

Полагащите се 1000 лева на всички медицински специалисти на първа линия, днес ще бъдат наредени и ще бъдат по сметките им, увери здравният министър Костадин Ангелов.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Дано да дочакаме тази ваксина Сигнализирай за неуместен коментар