Първият сняг доведе до хаос в трафика и недоволни столичани

Още от сутринта социалните мрежи бяха пълни с коментари за пътната обстановка

30.11.2020 | 18:09 Редактор: Ралица Братанова

Обилен снеговалеж, силен вятър и хаос в трафика. Така започна първият работен ден от седмицата на много места в страната. Проблем за едни, снегът се превърна в радост за други.

Снегът в София започна да се трупа в малките часове на деня. А със старта на сутрешния трафик започнаха и коментарите за пътната обстановка в социалните мрежи. 

Заради трафика и неспиращия сняг - снегорините трудно наваксваха и се образуваха задръствания и колони от автомобили. 

Над 180 снегорина работеха по улиците и булевардите в столицата. 

Снеговалежът в София започна още през нощта, с началото на трафика обстановка се усложни. 2 часа след сутрешния трафик ситуацията се нормализира, улиците са почистени и градският транспорт се придвижва по график.

"Почистват се улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт. Почистени бяха повечето от спирките и подходите към подлезите. Разпоредила съм да продължи почистването на тротоарите, които са прилежащи към общински терени", увери столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя апелира всички собственици на офиси и магазини да почистят тротоарите пред сградите си.

"Ще обърнем внимание, че е желателно снегът, който се чисти от тротоарите, да не се изхвърля до стволовете на дърветата, тъй като вътре е възможно да има смеси. Да не се изхвърля и на пътното платно, след като то вече е почистено", отбеляза Галина Йошева от Столичния инспекторат.

София е първенец по натрупана снежна покривка - между 5 и 7 см.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК