Цяла седмица студено време с валежи от дъжд и сняг

Максималните температури днес ще бъдат от 3 до 9 градуса

30.11.2020 | 07:12 Редактор: Тодор Петров

Започваме сутринта с минимални температури от 1 до 4 градуса, по Черноморието положителни - до плюс 5-6. Над страната ще вали дъжд, по-интензивен над централните и над североизточните райони. В Западна и в Северна България дъждът ще преминава в сняг. 

Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорости до 20 км/ч. Максималните температури ще бъдат от 3 до 9 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще бъде облачно и с валежи от мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2200 метра, ще бъде умерен от северозапад със скорост до 40 км/ч. На Балканите от северозапад проникна по-влажен въздух и се създават условия за по-продължителни валежи от дъжд и сняг. Влажните и хладни въздушни маси от Океана ще проникват до Алпите и над Западното Средиземноморие се зараждат вихри, които последователно ще достигат до нашата страна.

Във вторник главно в Източна България ще вали дъжд и сняг, по планините от източните райони - интензивно. Следобед валежите ще спират. В сряда ще превалява над Добруджа и ще се задържи все така облачно. 

В четвъртък ще вали сняг в Северизточна България, а на запад облаците ще се разкъсат. В петък, въпреки затоплянето, се очертава дъждовно време в южните райони на страната. В събота и неделя в населените места ще вали дъжд, а в планините - мокър и тежък сняг. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК