Първи сняг заваля в много градове в страната (+СНИМКИ, ВИДЕО)

НИМХ обяви жълт код за опасност от виелици и заледявания

30.11.2020 | 07:02 Редактор: Ивет Арабова

Снеговалежи у нас вече освен в планините, и в населените места. С понижението на температурите през нощта в Северна и Западна България валежите от дъжд преминаха в сняг. Най-дебела е снежната покривка по проходите Петрохан, Витиня и Шипка. 

Създадена е организация по почистване и опесъчаване на пътните настилки. От АПИ призовават шофьорите да пътуват с подготвени за зимата автомобили.  152 снегорина чистят основните улици. 

Продължава силният снеговалеж в столицата. Екипите на снегопочистващите фирми са на терен и продължават с обработките на пътните платна и почистването на спирки и подходи към подлези. Приоритетно се обработват със соли против заледяване улици, по които се движи градският транспорт, главни улици в кварталите, както и стръмни и опасни участъци.  Към момента колите на градския транспорт изпълняват всички маршрути. Напомняме на управителите на  фирми да организират почистването на тротоарите пред своите офиси и търговски обекти.

Наши зрители ни информираха тази сутрин, че на бул. "Цариградско шосе" е имало закъсали тролеи. Общо в страната за зимното почистване тази година са ангажирани близо 3000 машини. За днес от НИМХ обявиха жълт код за цялата страна за опасност от снежни виелици и заледявания.

Ограничена видимост поради мъгла до 50 метра има в района на град Антоново, проход "Приморски“, с. Вакарел и тунелите "Витиня“ и "Топли дол“. До 100 метра е ограничена видимостта поради мъгла в района на Троянския проход и прохода Шипка.

Забранено е преминаването на МПС над 3,5 тона през проходите Дюлински и Пампорово. Ограничение за движение на камиони над 10 тона е въведено за Твърдишкия проход и прохода Вратник, а за камиони над 12 тона през Троянския проход и Петрохан. Проходът на Републиката към момента е отворен при зимни условия.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК