Протест на МВР и контрапротест на майките от "Системата ни убива"

Заплатите на полицаите ще се вдигнат с 15%

29.11.2020 | 13:43 Редактор: Искра Ангелова

Служители от системата на МВР излязоха на втори национален протест. Полицаи и пожарникари са пред Народното събрание, защото не беше удовлетворено искането им за увеличение на заплатите с 30%. 

Вместо това обаче, парламентарното мнозинство реши възнагражденията им да нараснат с 15%.

Този протест не е само за пари, а и за отношение към служителите в МВР, категорични са протестиращите.

Ако и след днешния национален протест не се постигне разбирателство, недоволството ще продължи.

А майките от "Системата ни убива" излязоха на контрапротест. Той е на няколко метра от протестиращите полицаи. Те скандират "Оставка", но и "Реформа". 

Според контрапротестиращите служителите в МВР първо трябва да подготвят реформите, а след това да искат увеличение на заплатите. Недоволните казват, че има хора от МВР, които не си вършат добре работата.

"Обидите, които понасяме като протестиращи. Бездействието им по време на нападението от страна на Джамбазки, при което имаше и ранени - те не направиха абсолютно нищо", каза Вяра Иванова от "Системата ни убива".

Движението по бул. "Цар Освободител" беше временно блокирано.

"Не е проблем увеличението, дори и с 30%, но то да дойде с цената на реформи. Тъй като бюджетът на МВР е сериозен и няма проблем да поеме техния, а не да търсим от хората в неравностойно положение", заяви протестиращ. 

Контрапротестиращите разкритикуваха служителите на МВР, че искат промяна, а не застават на страната на нестихващите вече над 140 дни протести. Протестиращите полицаи опитаха да разговарят с контрапротестиращите.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Александра Иванова/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
6 rate up comment rate down comment 5
анонимен
преди 3 години
Прависа си и полицаите и майките...и крайно време е Управляващите да вземат решение а не да насъскват хората един към друг... Сигнализирай за неуместен коментар
2
9 rate up comment rate down comment 10
Не на нас тия
преди 3 години
Първо това, което се вижда напоследък не са "протестиращи", а по-скоро лумпенизирана маса. Това са безпътни изпаднали неудачници. При днешната свобода да решаваш сам съдбата си и достъпът до европейския пазар, да не можеш да се оправиш и да крещиш всяка вечер едно и също, що е то? Отишли да нахлуват в сградата на ВМРО и очакват да ги срещнат с хляб и сол!? Но, защо им се позволява всичко това? То не бяха домати, яйца, хартии! Оциганчиха столицата. Малко им е реакцията на ВМРО. Да са ги напердаши Сигнализирай за неуместен коментар
1
10 rate up comment rate down comment 11
Подло
преди 3 години
Намирам т.н. протести на служителите от МВР за подличко мероприятие. Хайде да спрем да си мерим заплатите с европейските! Полицаите и самият Борисов много добре знаят какви пари получават и колко пъти им бяха увеличавани. Видяха правителството притиснато откъде ли не и решиха, че сега е момента и те да се подвключат. А пък тия майки, егати се и майките, вече направо ме отвращават, барабар с тяхната знаменоска Мая. Леле: Мая, Славчо и триото! Бог да ни пази! Сигнализирай за неуместен коментар