Втори локдаун: Ресторанти се преструктурират, ще се спасяват онлайн

Едва на 28 години - Сали Али вече е дясната ръка на шеф Андре Токев

28.11.2020 | 18:40 Редактор: Искра Ангелова

Първи ден, откакто новите мерки срещу разпространението на коронавируса влязоха в сила. Частичният локдаун засега е до 21 декември.

Готвачите прибират подносите за храна, изчистват работните си места и събличат униформите. Ресторантите затварят врати за втори път тази година, след като здравните власти издадоха нови мерки срещу разпространението на Ковид-19.

Сали Али е главен готвач. Едва на 28 години, той вече е дясната ръка на шеф Андре Такев. Захванал се е със занаята преди 10 години. 

"По-старите хора ми казваха това: "Стани готвач. Те винаги ще имат работа". Е, дойде времето, в което нямаме нито храна, нито работа. Преди седмица станахме ресторант на годината, а днес ни се налага да преустроим работата си", коментира Сали Али.

Въпреки всичко обаче, Сали няма да хвърли престилката, защото вярва, че и в най-трудните моменти, може да открием възможности, в случая - ресторантът се преструктурира и Сали ще приготвя храна за вкъщи. 

"По скоро ще бъдем стимулирани да работим по-практично и по-рационално в посока ресторантьорство и онлайн доставки", добави той.

И ако служителите на този ресторант не са притеснени за работните си места, то не така спокойни са работещите в моловете. 

"Може би съм скептична, че ще отворят за Коледа и после пак ще затворят", сподели Веселина Гелева.

Минути преди моловете да затворят врати за 3 седмици, на паркингите нямаше нито едно свободно място от паркирали коли. А магазините бяха изпълнени с клиенти, които пазаруваха в последния момент.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
4 rate up comment rate down comment 2
Мари
преди 3 години
Христова стой си у вас и не бъркай в чужди паници! Проста българщина! Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 13
Таня христова
преди 3 години
Да ги затварят ресторантите задълго, никои не знае здрав ли е готвача. компании се надвикват и се плюят през редките зъби, ужас. Сигнализирай за неуместен коментар