Калфин: Бюджетът е очевидно предизборен, много хора ще бъдат ощетени

"На него не трябва да се гледа като на кошница с пари", категоричен е бившият социален министър

27.11.2020 | 21:35 Редактор: Ралица Братанова

Бюджетът на следващата година има някои проблеми  с рамката, в която е изчислен. На него не трябва да се гледа като на кошница с пари, а като на политики и тук не се виждат такива. Това заяви бившият вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин в предаването "Денят ON AIR".

"Дават се повече пари, но много изкривено, несправедливо и ще доведат до тежки щети върху много социални системи", заяви той.

Според него бюджетът очевидно е предизборен, като големите предвидени разходи са до март-април.

"Детските надбавки са един от примерите за лошо предвиждане на средствата. В пенсионната система е същото", коментира още Калфин пред Bulgaria ON AIR.

По думите му много хора ще бъдат ощетени. 

"Има още един въпрос. Говорим, че догодина сме в криза. Кого трябва да подпомогнете? Естествено тези, които ще бъдат най-уязвени. Най-застрашени са тези, които не могат да си хранят семействата", посочи той.

Калфин изрази мнение, че в кризата "помпаме" чужди икономи, вместо да подпомагаме българската и заплахата много хора да останат без работа е реална.

"Ако говорим за справедливост, ако искаме сплотеност в обществото, трябва да кажеш "това са възможностите, ето на кого ще помогнем", това не се случва", каза още бившият социален министър.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Праведен
преди 3 години