Затвориха Неврологията и Хирургията в болницата в Дулово

Пациентите ще бъдат пренасочвани към съседни болници

27.11.2020 | 13:41 Редактор: Искра Ангелова

Временно затвориха две от отделения в общинската болница в Дулово заради болни с Kовид лекари. В следващите няколко седмици пациентите на Неврологичното и Хирургичното отделение ще бъдат пренасочвани към съседни болници. 

Хирургичното отделение в болницата няма да приема пациенти, защото има много болни от медицинския персонал.

"Заразяване на част от персонала принуди и. д. управител на болницата да преустанови дейността на Хирургично отделение, защото нямаше възможност за съставяне на график", каза кметът на Община Дулово д-р Юксел Ахмед.

Неврологичното отделение ще спре работа също заради липса на лекари.

"Началникът на отделението се лекува в болницата в Силистра, има един напуснал лекар и още един, който е пред напускане. Тук основният проблем е липсата на лекари, медицинските сестри в момента се водят в платен годишен отпуск", коментира д-р Любомир Минков.

Пациентите на двете затворени отделения ще бъдат пренасочвани към болницата в Силистра. От там пък отправиха призив към останалите медици от затворените отделения.

"Моят апел е - в тези отделения, които се затварят, биха могли да говорят с персонала и да дойдат да работят при нас временно. Натискът върху нашата болница стана огромен от Ковид пациенти", каза директорът на МБАЛ - Силистра д-р Даниела Костадинова. 

Вътрешно отделение на болницата в Дулово, в което сега се лекуват единствено пациенти с Ковид-19, също изпитва затруднения по отношение на медицинския персонал. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
!!!
преди 3 години
Началото на края! Да ходят сега ******ците, които ругаха лекарите и сестрите си, да ги лекуват Мутрите!!! Сигнализирай за неуместен коментар