Новите ограничителни мерки влизат в сила тази вечер

Отпада "зеленият коридор" за аптеките, а за магазините остава един 

27.11.2020 | 07:05 Редактор: Ивет Арабова
Новите ограничителни мерки влизат в сила тази вечер

Новите ограничителни мерки за борба срещу коронавируса влизат в сила от 23:30 часа тази вечер. Със заповедта затварят за посетители заведенията, те ще работят само за доставки по домове и офиси. Търговски центрове тип мол също преустановяват работа, като в тях ще работят само хранителни магазини, аптеки, банкови и застрахователни офиси и тези на мобилните оператори. Няма да работят фитнес залите, казината, културните институции. 

Изключение са театрите, а залите им ще останат отворени при 30% заетост на местата. Спортните тренировки и състезания за деца до 18 години се забраняват. Днес ще е последният присъствен ден в училище за децата в цялата страна, а от понеделник училищата и университетите преминават на онлайн обучения. Затварят се и яслите и детските градини. Преустановяват се груповите пътувания и екскурзии в страната и чужбина. 

На частни събирания, сред които сватби, кръщенета, погребения, ще могат да присъстват до 15 души. От утре в хранителните магазини между 8:30 и 10:30 сутринта няма да се допускат хора под 65 години. За аптеките "зеленият коридор" отпада.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК