Всички деца ще получават помощи като данъчни облекчения за родителите

Народните представители приеха финансовата рамка на Бюджет 2021

25.11.2020 | 21:52 Редактор: Радостина Димитрова
Всички деца ще получават помощи като данъчни облекчения за родителите

След дълъг работен ден, продължил 11 часа, народните представители приеха финансовата рамка на Бюджет 2021. 

Народните представители се съгласиха, че в Закона за данъците върху доходите на физическите лица за 2021 г. всички деца ще получават помощи като данъчни облекчения за родителите. 

Доходната стълбица е следната: 

4500 лв. за едно дете (450 лв.); 9000 лв. за две деца (900 лв.); 13500 за три и повече деца (1350 лв.). Родителите, които отговарят на подоходния критерий за т.нар. детски надбавки, ще имат право и на тях, и на данъчно облекчение.

"Имахме спор с ГЕРБ. Имаше и промяната на тяхното становище за детските надбавки. Днес имаме друг фокус. Не просто социално подпомагане, а подпомагане на различна група хора, която никога не е получавала държавна помощ. На практика и децата на родители с доходи около и над средните ще имат право на подкрепа също", заяви заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

В Закона за семейните помощи за деца за 2021 г. остават и се увеличават досегашните надбавки, отпускани от държавата за семейства с общ доход под 510 лв. на член от семейството, както следва: 40 лв. за едно дете; 90 лв. за две деца; 135 лв. за три деца; 145 лв. за четири деца.

Социално слабите семейства могат да се възползват и от двете мерки, ако отговарят на условията.

Приходите в бюджета ще бъдат над 47 млрд. лева, а разходите - над 52 млрд. лева. Въпреки настояването на БСП, управляващите решиха увеличението на заплатите на служителите от системата на МВР ще бъде 15%, а не 30 на сто.

Нова Конституция няма да има. Предложението на ГЕРБ за промени в основния закон на държавата и свикването на Велико Народно събрание не получи одобрение в пленарната зала.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Значи няма да стимулират хората да имат деца. Само ще помагат на най-закъсалите. Сигнализирай за неуместен коментар