Таксита и превозвачи на протест: Ще возят само лекари и учители

Всички те се събраха в центъра на София

25.11.2020 | 13:55 Редактор: Юлия Христова

100 автобуса и 2000 таксита спряха работа в знак на протест и блокираха центъра на София. Превозвачите са недоволни от подкрепеното от парламента президентско вето върху промените, с които се предвиждаше затвор за нерегламентираните превози. 

Още от сутринта автобуси и таксита от различни градове се отправиха на шествие по софийските улици.  

В знак на протест те преустановиха превозването на пътници. От бранша посочват, че това е предупредителна демонстрация, но ако няма реакция от държавата, ще спрат работа за по-дълъг период от време.

"Настояваме да бъде инкриминирано всяко деяние, което причинява щета на икономиката", каза Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Радослав Богданов е автобусен шофьор от 10 години. Казва, че нерегламентираните превози, го ощетяват. 

"Поводът за нашето недоволство е, че незаконният транспорт ни отнема хляба", заяви той.

Таксиметровите шофьори също изразиха недоволство.

"Трябва ясна дефиниция, що е то споделено пътуване и един път завинаги трябва да сложим край на нерегламентираните превози. Краят идва само със затвор за шофьорите и конфискация на моторните превозни средства, било то автомобили, минибусове или бусове", посочи инж. Кирил Ризов от съюз "Такси".

Около 12:00 часа таксиметровите шофьори освободиха пътното платно на площад "Александър Батенберг" и заявиха, че в рамките на деня ще возят в колите си единствено лекари и учители.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Сигурно са си прави превозвачите да недоволстват,но пък и хората са си прави, защототе винаги са прецаканите със стари бусове, с по един автобус на ден и със скъпи билети Нека да има автобуси до близките градове и селца през час ис нормални цени на билетите да видим дали ще се ползва споделеното пътуване... Сигнализирай за неуместен коментар