Предложение: Фитнес тренировките - услуга от първа необходимост

От бранша вече са готови за преговори с правителството

25.11.2020 | 08:50 Редактор: Юлия Христова
Предложение: Фитнес тренировките - услуга от първа необходимост

Фитнес тренировките да не се смятат за спортни мероприятия, а услуга от първа необходимост. Това ще предложат от бранша.

Засега не е ясно дали фитнес залите ще бъдат засегнати от затягането на мерките срещу разпространението на коронавируса. От фитнес индустрията вече са готови за преговори с правителството, ако то реши да ги затвори.

"Не считаме, че фитнес заниманията са спортни мероприятия. Нашето искане е да ни бъде признат статут на доставчици от първа необходимост. Смятаме, че здраве и фитнес услугите са много важни за профилактика и за борбата срещу коронавируса”, коментира Петър Ангелов, председател на Българската асоциация за здраве и фитнес.

Яснота за фитнес залите и плувните басейни няма и в поста на спортния министър Красен Кралев от снощи. Той обещава обаче разумно решение за всеки ресор. Петър Ангелов, който е и собственик на фитнес, е убеден, че залите не са инкубатор на зараза.

"Има проучване, изследвало е 72 млн. посещения във фитнес залите – оказва се, че само 0,02 процента са носители на Ковид”, заявява Ангелов.

Ако се стигне до локдаун за фитнесите, от Асоциацията искат мерки за запазване на бизнеса.

"Хората, които са принудени да затворят бизнеса или имат намаление над 30%, получават между 80-90% за компенсиране на приходите, които са през същия период миналата година”, предлага Петър Ангелов, цитиран от "Монитор".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
1 rate up comment rate down comment 0
Хасан
преди 1 месец
1
1 rate up comment rate down comment 2
гост
преди 1 месец
назобените натки със стероиди нищо не ги лови само като ги лепне вируса и са мъртви, мозъците им са изгнили от стероидите Сигнализирай за неуместен коментар