Глас от НФСБ: Мерките трябваше да бъдат затегнати по-рано

Според Йордан Апостолов този бюджет е най-щедрият, който е бил предлаган от кабинета през този мандат

24.11.2020 | 21:55 Редактор: Ивет Арабова

Депутатите приеха бюджета на Здравната каса за 2021 г. Темата за увеличението на минималната пенсия стана повод за дебат. Къде и колко средства са предвидени? 

"Миналогодишният бюджет беше балансиран, тазгодишният ще е на сериозен дефицит. Пари винаги могат да се спечелят, важното е да се спасят човешки животи. Всички западни държави взимат кредити, това не подмина и нас. Toзи бюджет е най-щедрият, който това правителство е предлагало в този мандат", каза депутатът от НФСБ Йордан Апостолов в предаването "Денят ON AIR".

Според него ще се наложи да се тегли допълнителен ресурс, но парите не могат да се поставят на един кантар с животите на хората.

"Мерките са закъснели. Колегите от ГЕРБ изпуснаха парата в общественото пространство, за да опипат почвата. Разбирам ги, но срещу този вирус, мерките трябваше да бъдат затегнати по-рано", отбеляза народният представител.

По думите му ако беше предприето затваряне по-рано, нямаше да достигнем платото от 3500 заразени на ден.

"Днес в медиите се появи отворено писмо на БФС - човешкият живот се поставя наравно с първенство. Това е абсолютно безумие в тази сложна ситуация. Шампионати винаги ще има, но човешките животи няма да бъдат върнати", коментира Йордан Апостолов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той предположи, че правителството ще се поддаде на натиска за големите търговски центрове и те вероятно ще останат отворени с допускане на определен брой хора.

"Може би ще трябва този път да забравим Коледа и Нова година. Ако изведнъж всичко се разюзди и хората тръгнат за новогодишни празненства, може би ще стигнем нови върхове. Не трябва да всяваме паника, но трябва да приемем фактите, истината и проучванията", смята депутатът от НФСБ.

Той добави, че с този бюджет е извоювана победа и обещанието за 300 лева минимална пенсия вече е факт. "НФСБ изпълни своето обещание към избирателите си", категоричен бе Апостолов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК