44-годишен е загинал при трудовия инцидент, 36-годишен е с опасност за живота

Информацията на СДВР и прокуратурата се различава от тази на Спешна помощ

24.11.2020 | 18:40 Редактор: Искра Ангелова

Фатален трудов инцидент в София. Един работник загина, а четирима са тежко ранени. Според информация от прокуратурата - мъжът, който е загинал, е на 44 години. Другите пострадали работници са на 36, 53 и 45 години, а за петия все още няма информация. 

Информацията на СДВР и прокуратурата се различава от тази на Спешна помощ. 

От Спешна помощ потвърдиха, че има пети пострадал човек. Четиримата ранени са настанени в болници в изключително тежко състояние. Един е в "Пирогов", един във ВМА и двама в ИСУЛ.

От ВМА потвърдиха, че при тях е настанен 36-годишният мъж, който е с опасност за живота. Той е с множество травми.

Инцидентът се случва на частен строителен обект на варненска фирма, намиращ се на бул. "Тодор Александров" и ул. "Димитър Петков". Тежка арматура пада и затрупва петима работници, което налага намесата на кран, за да бъдат извадени.

Сигналът за злополуката е подаден малко след 13:00 часа, а екипите на Спешна помощ се отзовават почти светкавично, както и екипи на пожарната и полицията. 

"Това е строителен обект, доколкото виждаме - той е на степен, на която арматурните железа се връзват. Арматурни железа са ги затиснали, големи, тежки. В момента има достатъчно колеги от всички институции, информирали сме колегите от прокуратурата, от следствието както казах, те ще водят следствените действия, така е по закон. Ние сме тук и оказваме пълно съдействие", каза шефът на СДВР Антон Златанов.

За случая са информирани кмета на столичната община, кмета на район "Възраждане", както и главния архитект в столицата.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК