Заради мерките: Ще има ли тъжни деца без подарък за Коледа?

Мариан Колев: Щетите ще бъдат много сериозни

24.11.2020 | 14:33 Редактор: Радостина Димитрова

Отворени магазини и пазаруващи хора седмици преди Коледа. Така изглежда днес един столичен мол, предаде репортер на Bulgaria ON AIR

Това от петък няма да бъде така. Новите мерки, които вчера на брифинг предложи здравният министър проф. Костадин Ангелов, ще бъдат обсъдени утре на правителствено заседание. 

Според предложенията затворени ще са молове, търговски центрове и другите магазини, в които не се продават хранителни стоки. Отворени в моловете ще останат само банките, дрогериите, аптеките, застрахователните дружества и хранителните магазини.

"Двата последни месеца около Коледа, особено декември, генерират половината от оборота на магазините, което означава, че щетите ще бъдат много сериозни. Управляващите не удрят бизнеса, те просто не знаят какво да правят, те са в същата паника като повечето хора. При така планиран локдаун, ще бъдат залети куриерските фирми от поръчки. Колкото и добре да са организирани, няма да се справят. Ще има много тъжни деца, а по Коледа ще има много неприятно изненадани хора", заяви управителят на "Хиполенд" Мариан Колев.

Очаква се 3 седмици след прилагане на предложените мерки да има ревизия, за да се установи дали те действително са били ефективни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Как 4ака
преди 3 години
Тъкмо децата да разберат, че не подаръците са най - важното Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Силвия
преди 3 години
А не може ли първо да видим какви ще са мерките точно, от кога, кой ги налага, с какъв акт - да го прочетем. Че после да обсъждаме последици от тях. Как обсъждате последиците от нещо, дето не го знаете какво е още?Управляващите ни разиграват всеки ден с нови хрумки - единствената последица до момента е психиране на населението. А тя е тежка последица. Сигнализирай за неуместен коментар