Нинова: Играете си на добро и лошо ченге, докато хора умират по стълби и в линейки

При тази криза Бюджет 2021 е неадекватен, настоя лиидерът на социалистите

24.11.2020 | 14:20 Редактор: Георги Камарашев

На извънредно заседание депутатите гласуват финансовата рамка за следващата година, бюджетите на Държавното обществено осигуряване и Националната здравноосигурителна каса.

След като бяха събрани гласове за кворум, обсъждането на Бюджета започна.

Лидерът на опозицията Корнелия Нинова обяви, че Бюджет 2021 е неадекватен при така създалата се криза. По думите ѝ той бил правен при други обстоятелства. 

Нинова използва възможността и да разкритикува мерките, като ги определили като "закъснели".

"Оттеглете бюджета днес. Той е вече неадекватен. Въпреки тежката криза, той отказва чрез националния план за действие да създаде ред, предвидимост и сигурност за хората. Правителството продължава да действа на принципа "проба - грешка" и след това винаги някой друг е виновен. Играете си на доброто и лошото ченге, докато хората умират по стълби и в линейки между две болници", заяви Нинова.

Народните представители обсъждат дълго време бюджета на НЗОК. Предимно от трибуната се изказват депутати от БСП и ДПС, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Средствата, заложени за НЗОК, са повече в сравнение с 2020 г. - 5 млрд. лева е бюджетът за следващата година. Заложени са и над 600 млн. буфери, предвидени със справяне с Ковид кризата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК