Временно премахват бързите тестове за тираджиите на ГКПП "Промахон"

Отпада и изискването за попълнен PLF формуляр

24.11.2020 | 13:08 Редактор: Георги Камарашев
Временно премахват бързите тестове за тираджиите на ГКПП

В Главна дирекция "Гранична полиция" е получена информация, че на ГКПП "Промахон" гръцките власти временно преустановяват проверките с бързи тестове за Ковид-19 на влизащите в Гърция водачи на товарни автомобили.

Временно за тях отпада и изискването за предварително попълнен PLF формуляр.

За останалите, на които е разрешено влизането в Гърция през ГКПП "Кулата" - "Промахон", остават досегашните изисквания. Това са гръцки граждани, постоянно пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътуване с цел работа или хуманитарни причини.

Всички те, както и досега, трябва да представят на гръцките гранични власти предварително попълнен формуляр за пътуване с получен QR код и отрицателен PCR тест за Ковид-19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на страната. На всеки от тази категория пътуващи се прави бърз тест на пункта.

При положителен резултат гръцките граждани и постоянно пребиваващи чужденци се пропускат и се поставят под 14-дневна карантина, останалите не се допускат в Република Гърция. От 23 до 7 часа през ГКПП "Промахон" гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили в двете посоки.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Галин
преди 1 месец
Някой знаели как преминаването на кулата какви документи се изискват на флизане кам гарцияа Сигнализирай за неуместен коментар