Лечението невъзможно: Жена издъхна, след като бе отпратена от болница

От лечебното заведение обясниха, че кардиологично отделение, в което е трябвало да я приемат, е закрито

23.11.2020 | 18:45 Редактор: Георги Камарашев

77-годишна жена със сърдечни проблеми издъхна, след като не получи навременна здравна помощ. Жената е била отпратена от столичната болница "Света Анна". От болницата пък обясниха, че кардиологично отделение, в което е трябвало да я приемат, е закрито, заради Ковид реорганизацията.

Събота, 3 часа през нощта. 77-годишна жена от Ботевград се бори за живота си. Жената е била със сърдечни проблеми и 3 байпаса. След като се е почувствала много зле и дишането ѝ е било затруднено, семейството ѝ вика Бърза помощ.

"Стоева идва с Бърза помощ и като я погледна вика: Тръгвайте с мене към Бърза помощ. И ни каза, че е много зле, искат да я стабилизират и да я карат за София, за "Света Анна", разказа синът на починалата жена. 

Екипът на Спешната помощ установява, че жената е с белодробен отток и тръгват към София. Така те пропътуват 63 километра, за да стигнат до столичната болница "Света Анна". Веднага щом я вкарват в приемната на лечебното заведение обаче ги отпращат.

"Вкарваме я в приемната и оттам на момента ни гонят, разбираш ли? Връщаме майка ми и аз я качвам с шофьора на линейката и тя казва на жена ми: Вдигни ме да седна, защото не мога да дишам, задушавам се. И ми държи ръката и ми вика: Сине, умирам, искам помощ, помощ, помощ. Никой не ѝ обръща внимание. Тя вика за помощ и никой не ѝ помага", каза синът на починалата.

От столичната болница "Света Анна" обясниха, че след заповедта на здравния министър за реорганизация на държавните болници и въвеждане на легла за Ковид пациенти, всъщност болницата е останала без кардиология. 4 отделения на Клиниката по вътрешни болести са закрити. За това жената не е приета. Близките на починалата жена обаче се питат защо са изпратени там, след като няма как да получи здравна помощ.  

От "Света Анна" обясниха, че са изпратили писмено предупреждение в петък до Спешна помощ, че нямат свободни места в Ковид отделението, реанимацията, както и кардиологията. От Спешна помощ обаче заявиха, че не са получили предупреждение за кардиологията. 

В крайна сметка, екипът на Спешна помощ и близките на жената са тръгнали към Трета градска, в опит да спасят живота ѝ.

"Късно беше, държаха я вътре 30-40 минути и казаха: За съжаление, моите съболезнования, жената почина", обясни синът на починалата.

От "Св. Анна" съобщиха, че лечебното заведение разполага с 265 легла за лечение на пациенти с коронавирус.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 1
Абе тоз народ бил мн
преди 3 години
Починала жена със сърдечен проблем в Св.Анна.Ами преди да я заведеш в тази болница отвори сайта и се информирай В Европа без да видиш актуалната инфо в интернет до тоалета не отиват.Все пак сме 21 век.А нашите умници разчитат на инфо от 1956г. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Загрижен гражданин
преди 3 години
Palkat прав си, ала това си е благодарение на калпавото ни общество, което иска да щрака с пръсти по чалготеките и да виси по кафенетата. А после що имало бум на заразата, щото на младия мюмюн не му дреме за старата пена. Няма съвест има само конспирации, че ковида е лъжа и умиращите са статисти в глобален филм. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
palkat
преди 3 години
Вече им обърках бройката. Май всеки ден има по пет шест такива случая. Сигнализирай за неуместен коментар