400 души на изпит в СУ - нарушава ли се заповедта на здравния министър?

Той се проведе в 9 зали при спазване на необходимите мерки

30.10.2020 | 19:40 Редактор: Искра Ангелова

Нарушава ли Софийският университет заповедта на здравния министър за прекратяване на присъствения учебен процес, като събира близо 400 души под един покрив за държавен изпит? 

Въпреки затягането на противоепидемиологичните мерки, близо 400 бъдещи юристи се явиха на държавен изпит по наказателно-правни науки. 

"Трябваше да се изчака малко време и да се успокои обстановката, тогава да се проведат изпитите", каза един от студентите.

"Всеки един от колегите е отделил доста време за подготовка и в последния момент, ако беше отменен, щеше да ни ощети", коментира друга студентка.

Изпитът се проведе в девет зали. Бяха взети и необходимите мерки. 

"Бяха взети необходимите мерки, имаше дистанция между хората, сядахме през 2 места, на входа пак изчаквахме да, за влезем поетапно. Някои се притесняваха - да", каза още един от студентите.

От СУ обясниха, че още по време на държавния изпит в целия университет не е имало други студенти, а само тези, които са били на изпита. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: БГНЕС/ Архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Добре са решили да проведат изпитите...то живота си върви...а и знае ли се, че по-нататък ще се успокоят нещата...може и по-лошо да става. Сигнализирай за неуместен коментар