25-годишна пациентка с прочувствено писмо: Благодаря ви, че сте човеци

"Бяхме петима души в стаята, на всички се обръщаше внимание", сподели Карина

30.10.2020 | 18:15 Редактор: Искра Ангелова

"Благодаря Ви, че се грижите за нас! Благодаря Ви, че сте Човеци". Пациентка с благодарствено писмо към медиците, които са я излекували от коронавирус.

"Пиша ви това писмо, защото смятам за необходимо някой да отрази реалистично обстановката в българските болници към този момент, по-специфично "Пирогов". Пиша, защото сама видях и се убедих, че все още има хора". Така започва писмото си 25-годишната Карина, която започва битката си с коронавируса заедно с героите в бяло в началото на октомври. 

След няколко дни с температура и без обоняние, си прави тест за Ковид-19 в "Пирогов", който се оказва положителен. Приемат я, след като рентгеновата ѝ снимка показва петна в белите дробове.

"В стаята с мен нямаше тежки случаи. Бяхме петима души, на всички се обръщаше внимание", сподели младото момиче.

Макар и за седмица в болничната стая, Карина се чувства спокойна, защото лекарският екип в "Пирогов" ѝ оказва необходимата грижа и лечение, за да се възстанови от коварния вирус.

"Нямаше страх у мен, нямаше страх и у околните, защото както казах докторите третират вируса, което – да, коварно е, но е лечимо. Седят в близост до нас, говорят си с нас", допълни Карина.

Сега тя си е у дома след като последният ѝ тест е отрицателен. Победила болестта, тя отправя благодарност към тези, застанали рамо до рамо в битката с вируса – своите лекари.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК