Кафенетата и ресторантите ще работят до 23:30 ч. от неделя

Екипите на Столичен инспекторат са проверили 7355 търговски обекти

30.10.2020 | 16:41 Редактор: Искра Ангелова

Кафенетата и ресторантите ще работят до 23.30 ч.  до 12 ноември. Забраната за ограничаване на работното време ще влезе в сила от неделя. Това обсъди и реши днес Софийският оперативен щаб за борба с разпространението на Ковид-19.

Предложението за ограничаване на работното време на заведенията идва от браншовите организации.

Заседанието на щаба се ръководи от кмета на София Йорданка Фандъкова. В него участваха и представители на браншовите организации, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Фандъкова посочи, че ситуацията в София остава тревожна през последните дни. Тя съобщи, че днес новорегистрираните заболели са 1048. Продължава да нараства броят на хоспитализираните, които на 28 октомври. бяха 449, на 29 октомври – 517 и днес, 30 октомври, са 532. Нарастват и приетите за интензивно лечение – днес те са 75.

Остава изискването за строг контрол за спазването на мерките, подчерта кметът Фандъкова. Продължава контролът за носене на маски и извършване на дезинфекция. Полицията и Столичната РЗИ извършват и проверки за спазването на карантина.

Проверките на екипите на общината, полицията и здравната инспекция продължават. За последните 7 дни са съставили 260 предупредителни протокола, 75 акта и 160 полицейски разпореждания. Полицията и екипи на РЗИ са извършили проверки на нощни заведения, както и на хора, които трябва да спазват карантина.

Д-р Илонка Маева посочи, че ситуацията във столицата остава тревожна. През изминалата нощ са извършени проверки на нощни заведения и са съставени три предупреждения за спазване на мерките.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Трябва да им измислят някаква компенсация на тия хора...как ще си хранят семействата. От отпуснатите пари за Ковид кризата да им заделят някаква част за оцеляването им. Сигнализирай за неуместен коментар