Отново обвиниха председателя на Българския фармацевтичен съюз

Разследването срещу Сербезова е от първите седмици на извънредното положение

30.10.2020 | 15:35 Редактор: Радостина Димитрова
Отново обвиниха председателя на Българския фармацевтичен съюз

Председателят на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова е с ново обвинение във връзка с нейни интервюта по БНР и БНТ по време на извънредното положение.

Заради предупрежденията ѝ за евентуални проблеми с лекарствоснабдяването Софийската районна прокуратурата започна разследване срещу нея за всяване на паника и тревога сред гражданите по време на пандемия, съобщи БНР.

Разследването срещу Сербезова е от първите седмици на извънредното положение. То приключи с внасяне на предложение за освобождаването ѝ от наказателна отговорност и налагането само на глоба заради чистото ѝ съдебно минало.

На 14 септември състав на Софийския районен съд прецени, че повдигнатото ѝ обвинение  по почти неизползван текст от НК е неясно, а в досъдебното производство са допуснати нарушения, които ограничават правото ѝ на защита и прекрати делото.

Новото обвинение е старото, но детайлизирано - за "заблуждаващи знаци за тревога".

Предстои делото отново да влезе в съда, а междувременно в Европейския съд по правата на човека в Страсбург е регистрирана жалбата на Асена Сербезова срещу действията на българската прокуратура.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК