49-годишна учителка от Севлиево загуби битката с Ковид-19

Ейлин Бейрактарова била с придружаващи заболявания, които рязко усложнилли състоянието ѝ

29.10.2020 | 19:28 Редактор: Ивет Арабова

Младата учителка Ейлин Бейрактарова от Севлиево загуби битката с коронавируса и остави дъщеря в седми клас сираче. Учителите от Средно училище "Васил Левски" са шокирани и ще запомнят своята колежка като много позитивен и толерантен човек. 

49-годишната учителка по английски език Ейлин Байрактарова постъпва в събота в местната болница с висока температура и неразположение, след направен бърз тест за коронавирус, който се оказал положителен. 

"От дежурния кабинет за доболнична помощ е изпратена за рентгенова графия, където е отчетена двустранна пневмония. В последствие ѝ е направен PCR тест, който също е отчетен положителен. Пациентката с температура, отчетена ренгенова графия и общо неразположение, е приета в Инфекциозно отделение при нас. Като придружаващи заболявания има диабет, хипертония и висок BMI", обясни главната сестра на МБАЛ-Севлиево Детелина Сомлева.

Придружаващите заболявания усложнили рязко състоянието на пациентката. Въпреки усилията на лекарите да я спасят, тя издъхнала вчера сутринта. 

"Всички сме в шок, от това, което стана, толкова неочаквано, толкова изненадващо! Много съжаляваме всички и за семейството ѝ, има дъщеря при нас, в седми клас, с всички сили ще ѝ помогнем така, че да се възстанови", каза директорът на СУ "Васил Левски" Тома Томев.

От училището предприемат действия за подкрепа на семейството на починалата им колежка, което е в затруднено положение.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК