Народният театър отменя представленията си до 15 ноември

Решението е взето на основание насоките, дадени от министъра на здравеопазването

29.10.2020 | 21:06 Редактор: Искра Ангелова
Народният театър отменя представленията си до 15 ноември

Народен театър "Иван Вазов" отменя спектаклите си до 15 ноември и на трите си сцени, съобщиха от културната институция.

Решението е взето на основание насоките, дадени от министъра на здравеопазването през последните дни и данните за усложняващата се епидемиологична обстановка.

"Отговорността, която носим пред актьорите, техническия състав, служителите и зрителите си като национална културна институция в настоящата ситуация продиктуваха това нелеко решение. И нека в този труден момент си припомним думите на нашия патрон Иван Вазов - "И мой дълг е, поради голямата вяра, която имам в бъдещето, да извикам на моя народ: "Не се отчайвай! Вярвай! Работи в братски сговор, със съединени сили! Да живее българският народ, да живее България", каза директорът на Народния театър Мариус Донкин.

Театърът планира да възстанови дейността си на 16 ноември 2020 г. Дотогава ще продължи да работи Билетна каса "Юг" (вход от ул. "Иван Вазов"), която ще бъде отворена всеки ден от 11:30 до 19:30 часа.

В срок до 30 ноември 2020 г. зрителите, закупили билети за отменените представления, имат следните възможности:

1. При наличие на свободни места – преиздаване на нови билети със същия номинал за следващи дати на отменените спектакли

2. Преиздаване на нови билети за други спектакли от репертоара на Народен театър "Иван Вазов" от ценови пояси, съответстващи на анулираните им билети

3. Възстановяване на сумите за закупени билети (извършва се на касите на театъра).

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК