Петиция в интернет срещу дистанционното обучение

Зрелостници, родители и учители се обединиха в  "Образованието не е вирус"

29.10.2020 | 09:59 Редактор: Тодор Петров
Петиция в интернет срещу дистанционното обучение

Зрелостници се обединиха срещу дистанционното обучение за гимназиален етап с онлайн петиция "Образованието не е вирус". 

Тя бе публикувана вчера в групата във Facebook "Матури 2021" след заповедта на здравния министър Костадин Ангелов за преустановяване на присъствените занятия за ученици от 8-и клас нагоре и студенти за две седмици и вече събра близо 300 подписа, пише "Монитор".

"Недопустимо е да се осакатява образованието ни по този начин! Във всички професионални гимназии има часове по практика и специални предмети, и в онлайн пространство са невъзможни за провеждане в проценти са над 40% от всички часове! Настояваме за сваляне на заповедта!", пише в описанието на петицията Йордан Петев.

Според него зрелостниците трябва да спасят учебната си година, за да могат да се явят нормално на предстоящите им изпити. Подписалите петицията също изразяват притеснението си, че има опасност да не успеят да се подготвят добре с онлайн уроци.

Петицията е подкрепена от родители и учители. Студентите от медицинските специалности също застават срещу онлайн обучението.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 2
Запознат
преди 3 години
Естествено, че им се ,,учи,,.Нали ги гледаме по цял ден по кафенетата след като са приключили,, учебния ден,,.То училището за тях си е ,,купон,,Защо да се лишават от него?Пък че разнасят зарази след кафето,голяма работа! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 6
palkat
преди 3 години
Хората са прави. Най-справедливото решение учебните онлайн години да се повторят присъствено, но за това трябва бюджет. Сигнализирай за неуместен коментар