Очакват ни значителни валежи, обявен е жълт код за 5 области

Ще паднат около 30 л/кв. м. 

29.10.2020 | 07:16 Редактор: Тодор Петров

Значителни валежи у нас днес. За пет области на страната е в сила предупредителен жълт код. Това са Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. Там се очаква да паднат около 30 л/кв. м. 

Условия за гръмотевични бури има в Бургаска област, където количествата дъжд на места могат да достигнат 50 л/кв. м. Ще захладнее, а минималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, по Черноморието - до 15. 

Следобед постепенно дъждовете ще спират и от запад на изток облачността ще намалява. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад, със скорости до 20 км/ч. Максималните температури ще бъдат от 18 до 22 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще има облаци със следобедни валежи над Рила и Родопите. Вятърът по високите части - над 2200 м, ще бъде слаб от юг - до 20 км/ч , в ниските части - от югоизток до 20 км/ч. 

От петък от север ще проникне по-студен и влажен въздух с валежи по Северното Черноморие и над Тракия. В събота от северозапад ще проникне нова хладна вълна. Ще превалява дъжд, а по планините - сняг. 

В неделя над Източна България ще бъде облачно и дъждовно, а на запад ще има слънце. В понеделник и във вторник ще се установи хладно време с дъждове над Източна България. Дневните температури ще достигат стойности от 13 до 18 градуса. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК