Медиците от Спешна помощ с апел: Пази ме, за да те опазя

Не липсвали пациенти, които крият симптомите си на коронавирус

28.10.2020 | 19:20 Редактор: Радостина Димитрова

И тази вечер медиците в големите столични болници отправиха емоционален призив за стриктно спазване на мерките за борба с Ковид-19. А лекарите от спешна помощ отправиха апел под надслов "Пази ме, за да те опазя".

Точно в 20 часа медици от големите болници излязоха с призив за спазване на мерките. С включени светлини на телефоните си, лекарите от ВМА обясниха – вече 8 месеца неуморно се борят с невидимия враг Ковид-19. А умората и изтощението от дългите дежурства в помощ на болните, крият зад маските си.

Към тях се присъедини и дежурният екип на "Пирогов". Те също включиха светлините на телефоните си – нарекоха акцията символ на светлината, която ни свързва в трудните времена на заразата. И отправиха апел към обществото: "Да си помогнем взаимно!"

 Акция и на медиците от болница "Света Марина" във Варна. Точно в 20:00 часа лекари и медицински сестри се присъединиха към инициативата. Часът е избран неслучайно – символизира осемте месеца от началото на пандемията. Време, в което медиците все още са на работа, въпреки умората, болестите и трудностите.

И медиците от област Ловеч с емоционален призив "Да пазим Живота". Те отправиха апел - в битката за живота, уважението и грижата трябва да бъдат взаимни. И са категорични - животът винаги трябва да е победител.

А под мотото "Пази ме", за да те опазя медиците, които са на най-първата линия – тези от Спешна помощ София отправиха мълчалив призив за съпричастност и разбиране, тъй като са от едната страна на барикадата, а от другата е Ковид-19. И призоваха хората търсещи помощ от тях да подхождат с разбиране и коректно отношение, защото не липсват обаждания от пациенти, които крият симптомите на заразата, а това излага на сериозен риск екипите.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК