Питане от районен кмет: Как да постъпя - с Ковид съм, а джипито не вдига

Кметът на район "Студенски“ в София подаде сигнал в платформата Helpbook.info

28.10.2020 | 16:29 Редактор: Анисия Иванова
Питане от районен кмет: Как да постъпя - с Ковид съм, а джипито не вдига

Как да действаме в случай, че имаме съмнения, че сме заразени с Ковид-19? Според националния щаб хората трябва веднага да се свържат с личните си лекари по телефона, за да получат съвет от тях как да действат. Личният лекар трябва да изиска обстойна информация от пациента, като трябва да се осведоми дали е пребивавал в рискови дестинации през изминалите две седмици и срещал ли се е с хора, за които предполага, че са заразени. Трябва да се установи какви симптоми има пациентът и да се вземе решение за адекватни действия.

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал от кмета на район "Студенски“ в София, в който се твърди, че поради наличието на притеснителни симптоми той е потърсил джипито си, но не е успял да го открие - никой не вдигал телефона.

Ето какво още пише в сигнала: "Тъй като имах симптоматика, си направих на доброволни начала спешен PCR тест, който се оказа положителен. Днес по мое нареждане ще се тества цялата администрация, която ръководя от 70+ човека.

Поводът да Ви пиша е друг: не мога да се свържа с личния си лекар, никой не вдига телефоните там. Спрях сина ми от училище - колко време ще продължава това? Трябва ли да минат и той, и съпругата ми на тест?

Вчера звънях в СРЗИ и оттам ми казаха, че имам работа с личния лекар и те нямат нищо общо с тях. Не мога да повярвам, че е възможна такава безотговорност, при това в такова кризисно време“!

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате, не се колебайте - подайте сигнал в HelpBook.info!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
XXX
преди 3 години
Ти па 'се едно топлата вода си открил....Че те масово личните не си вдигат телефоните, нито на вайбър отговарят, вече никой не се изненадва, оправяме се кой както може сам.... Сигнализирай за неуместен коментар