И Михаил Христов се отцепва от групата на БСП в парламента

Той не приема начина на работа на групата

28.10.2020 | 13:46 Редактор: Юлия Христова

Продължава разцеплението в парламентарната група на БСП. Младият атлет и параолимпиец Михаил Христов е десетият, който се оттегля от "червените" редици.

Решението Михаил Христов беше оповестено от председателя на парламента Цвета Караянчева.

По предложение на ръководството на парламентарната група на БСП, Христов беше освободен от Комисията по труда, социалната и демографската политика и от Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Независимите Павел Шопов и Валери Жаблянов възразиха срещу  решението напуснали парламентарни групи депутати да бъдат освобождавани от комисии.

След напускането и на седмия член на парламентартната група на БСП преди дни Чавдар Велинов, в предаването "Денят ON AIR" Георги Гьоков от левицата коментира, че няма разцепление при социалистите.

"След като напуснаха тези наши колеги и то стана след прекия избор, защото явно не бяха удовлетворени техни желание някакви за ръководни позиции. Аз не свързвам присъствието в парламентарната група и членството в БСП и не трябва да се свързва с някакви ръководни постове. Ако това е разочарованието на колегите – не е добре", коментира Гьоков.

Осем станаха напусналите парламентарната група на БСП през последния месец. Така левицата остава със 70 народни представители.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК