Невролог: Хората гладуват, а вие хвърляте храна и горите маски

Адвокат Хаджигенов обаче определи критиките като несъстоятелни

26.10.2020 | 19:30 Редактор: Радостина Димитрова

110 дни недоволство. Лекарка обвини организаторите от Отровното трио, че на протестите не се спазват противоепидемичните мерки. 

Продължаващите повече от 3 месеца антиправителствени протести все още предизвикват смесени реакции и сблъсък на мнения. Столичен невролог дори обвини демонстрантите, че не спазват противоепидемичните мерки.

"Когато има хора, които гладуват, а вие хвърляте храна и горите маски, когато мои колеги загиват лекувайки ви... Спечелихте моето презрение! Без уважение: д-р Данаилова". Това написа в социалните мрежи д-р Юлияна Данаилова, която осъди методите, с които протестиращите изразяват недоволството си.

"Всяка маска изгорена би могла да спаси човешки живот. Има хора, за които 5 яйца биха били една седмична дажба за един пенсионер. Мисля, че има и по-демократични и цивилизовани начини на протест", заяви неврологът.

 Бившия министър на културата Вежди Рашидов пък определи протестните акции с хвърляне на яйца като оскверняване на културното ни богатство и заяви, че трябва да има санкции.

"Това не може да бъде поведение на сериозни и градивни хора. Послание не виждам, някой, ако вижда, да ми каже. Посланията са единствено жлъч и омраза. Не може ковчегът да е символ на бъдещето, не може бесилката да е поведение на един човек, който има отношение към нация, държава и бъдеще. Не може да се посяга към паметници", категоричен беше Рашидов. 

Адвокат Хаджигенов обаче определи критиките като несъстоятелни. Той заяви, че протестиращите защитават демокрацията законно и с възможно най-мирните методи. 

От Отровното трио заявиха още, че свободата има цена и ако тя е хвърлянето на яйца, те ще продължат да я плащат. Също така са започнали срещи с извънпарламентарни сили - "Има такъв народ" и проектът на Мая Манолова "Изправи се, БГ".

"Свободата има цена и ако тя включва хвърляне на яйца и нагазване в политическото блато, което е политическо блато благодарение на досегащните политици последните 30 години, а не бистро езеро както трябва да бъде- да ще го направим", заяви Хаджигенов.

Протестът премина към обичайното си шествие, като Орлов мост беше блокиран.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


7
1 rate up comment rate down comment 0
Тъпата КП
преди 3 години
Фъргайте само суджуци и пачки по Тиквата Сигнализирай за неуместен коментар
6
0 rate up comment rate down comment 1
Сексолог
преди 3 години
Много нервен тоя невролог Сигнализирай за неуместен коментар
5
0 rate up comment rate down comment 1
diim
преди 3 години
А защо стана така че има гладуващи Сигнализирай за неуместен коментар
4
20 rate up comment rate down comment 3
Емил
преди 3 години
Тримата смешници са достойни, единствено за презрението на българския народ! Сигнализирай за неуместен коментар
3
18 rate up comment rate down comment 4
Кико
преди 3 години
Яица да почнат да снасят и тримата! Сигнализирай за неуместен коментар
2
34 rate up comment rate down comment 8
Нина
преди 3 години
Яйца, домати, маски....няма как да им симпатизирам Сигнализирай за неуместен коментар
1
26 rate up comment rate down comment 5
анонимен
преди 3 години
Разхищението на храна е неправилно и липса на възпитание... Децата в детските и училищата също изхвърлят дори без да погледнат и опитат, това което им се дава.. нямат възпитание и отношение към храната... Сигнализирай за неуместен коментар