Директорът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев подаде оставка

Здравният министър проф. Костадин Ангелов я е приел

26.10.2020 | 12:07 Редактор: Тодор Петров

Директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев е подал оставка, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Това е станало след проведен днес разговор между него и министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Министърът на здравеопазването приема оставката, а мотиви за нея не се посочват.

Миналата седмица инспекцията беше подложена на критики, след като премиерът и президентът се оказаха контактни със заразени и след отрицателните им тестове здравните власти свалиха карантината. След това Бойко Борисов се оказа, че е заразен с Ковид-19, а поредният тест на Румен Радев беше отрицателен. 

Днес по-рано вицепремиерът Красимир Каракачанов съобщи, че Борисов е в добро общо състояние, правителствените заседания са онлайн и не се налага да се обсъжда темата за заместник на премиера. Не се налага функциите му да се поемат от вицепремиер.

А здравният министър проф. Костадин Ангелов е с отрицателен тест, но остава под 10 дневна карантина. Той е бил посочен от премиера Борисов като контактно лице.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
popa
преди 3 години
Така става в "държава" в която законите са за простолюдието,а не важат за "лъвовете" ! До кога за едни може и без карантина,а за други не? Очаквам след час само да обявят,че Баце е здрав и ще присъствува в неделя на освещаването на новата църква в Габрово. Това ми намирисва на ПР акция в стил ала Тръмп. Страшно нещо е да има толкова маломозъчни люде по върха на една държава! Сигнализирай за неуместен коментар