МОН разреши на директорите да предлагат дистанционно обучение

Срокът се съобразява с практиката на РЗИ-тата и епидемичната обстановка

26.10.2020 | 10:36 Редактор: Георги Камарашев

На фона на нарастващия брой новозаразени - училищата ще могат да минават към онлайн обучение по предложение на директорите и с разрешение на просветния министър. Това може да става в училища, които са с усложнена епидемична обстановка или в т.нар. "оранжеви" и "червени" области. 

За да бъде издадено разрешение е необходимо предложението да е взето от педагогическия съвет, както и да бъде отчетено мнението на преобладаващата част от родителите. Препоръката на министерството е на дистанционно обучение да преминат първо учениците в гимназиите и прогимназиите, а в краен случай и тези от началните класове.

Към онлайн обучение ще може да се преминава след предложение на директорите на училищата, в областите усложнена епидемична обстановка. Предложението трябва да е взето от педагогическия съвет, съгласувано с обществения съвет.

Директорът на столичното 119-то училище вече е задействал процедурата за преминаване в дистанционно обучение. 

Ирина Стефанова е майка на първокласник и детски учител. Според нея за учениците в начален етап би било немислимо обучение от разстояние.

Срокът за обучение от разстояние ще бъде различен за отделните училища и ще се определя в зависимост от различни фактори.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Точно така, нека всеки си прецени според ситуацията. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години