Болницата в Свищов има нужда от печки и одеяла за Ковид отделението си

Обявена е дарителска кампания

25.10.2020 | 19:05 Редактор: Ивет Арабова

Дарителската кампания за подобряване условията в Ковид отделението обяви болницата в Свищов. Отделението се нуждае от отоплителни уреди, чаршафи, одеяла, стойки за инфузионни системи.  Ковид отделението в свищовската болница е с капацитет 15 легла. В момента там се лекуват 7 доказано болни и трима със съмнения за инфекцията. Старша сестра Лидия Македонска е част от екипа, който денонощно се грижи за болните. 

"Не е лесно, започвам в пет часа, пациентите имат много назначения, защото имат задух, кашлица. Имат по два - три антибиотика, системи, урбазони. Малко се затруднява работата, идва рентгенов лаборант - трябва да му отвориш, идва лаборантка трябва да ѝ отвориш, но свиква се", споделя ст. сестра Македонска.

Общинският кризисен щаб и болницата в Свищов обявиха дарителска акция, за да се осигурят нужните вещи и инвентар за Ковид отделението. 

"Проблемите са ни само от битов характер. Изпитваме нужда от завивки, чаршафи, отоплителни уреди. Снощи са постъпили десет комплекта чаршафи и завивки, а днес 10 броя отоплителни уреди. Към момента имаме четири лекари, които са изявили желание да помагат на болните, естествено ние се съобразяваме да става на ротационен принцип, за да не се оголят традиционните отделения и с цел да се предпази персонала", каза вр. и. д. директор на МБАЛ-Свищов д-р Илиян Венков.

В болницата има готовност за разкриване на допълнителни легла, ако се повиши заболеваемостта в района.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Ивайло Върбанов
преди 3 години
Общината веднага да отпусне 1000лева как може да се молят доктори и болница за чаршафи и печки Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Общината веднага да отпусне 1000лева как може да се молят доктори и болница за чаршафи и печки Сигнализирай за неуместен коментар