РЗИ посочи контактните на Борисов, трима министри - под карантина

В петък била последната официална среща на премиера

25.10.2020 | 18:34 Редактор: Ивет Арабова

Премиерът Бойко Борисов е болен от коронавирус. Това съобщи самият той в социалните мрежи. Министър-председателят си е направил трети тест за последните дни, който днес е излязъл положителен. Новината за положителната проба на министър-председателя дойде изненадващо във Facebook профила му в ранния следобед. 

Последните официални контакти на премиера са от петък, когато представители на българското правителство и дипломати от САЩ подписаха документи за сътрудничество на церемония в резиденция "Бояна". На нея присъстваха трима от членовете на кабинета – министрите на транспорта и енергетиката Росен Желязков и Теменужка Петков и зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев. Освен тях на събитието бяха и няколко представители на американското правителство, както и посланикът на Вашингтон у нас Херо Мустафа. Всички те са уведомени от екипа на Борисов и ще бъдат поставени под карантина, увериха от Здравната инспекция. 

За контакта си с премиера Борисов съобщи и здравният министър Костадин Ангелов. Отново в социалните мрежи той уточнява: "С оглед положителния тест за Ковид-19 на премиера Борисов считам за свое задължение да ви информирам: Последният ми контакт с министър-председателя беше в петък. От днес, веднага след като разбрах, се самоизолирам и се считам за поставен под карантина. При първа възможност ще си направя PCR тест". 

Сред контактните лица, които премиерът Борисов е посочил, са още главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева - началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на партия ГЕРБ. Последният тест на Борисов, направен преди два дни, беше отрицателен. Премиерът беше тестван след контакт със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, който даде положителна проба в петък. Два дни по-рано беше проведено правителствено заседание в Министерския съвет, на което присъстваха Томислав Дончев, Екатерина Захариева и Кирил Ананиев. За тях обаче засега няма информация дали ще бъдат поставени под домашна изолация.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Зоран Заев
преди 3 години
Бойко, да оздравяваш бързо, че тоя Румен ще ни спре за ЕСто Сигнализирай за неуместен коментар