Протест пред полското посолство в София срещу закона за абортите (+СНИМКИ)

Решението на КС забранява прекратяване на бременността дори при увреждане на плода

25.10.2020 | 11:52 Редактор: Ивет Арабова

Протест се проведе пред полското посолство срещу решението на Полша да забрани абортите. В четвъртък Конституционният съд забрани аборта дори при увреждане на плода. Така прекратяване на бременността в страната може да се извършва само при случаи на изнасилване, кръвосмешение или когато здравето на майката е застрашено. 

Десетки българи и чужденци се събраха пред полското посолство, облечени в черни дрехи и носещи черни чадъри в знак на подкрепа към жените в Полша. А снощи за пореден път протестиращи излязоха по улиците на Варшава.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 2
Българка
преди 3 години
Всеки аборт е убийство!Животът започва в момента в който започва да бие сърцето и спира в момента в който спре да бие сърцето. Всяка дама, която прави аборт е убиец на собственото си дете. Убийци! Как не ви е грях да убивате собствените си деца? Има дами с 30-40 аборта, тоест това са жени убили 30 деца. Раждат децата само от точния ( разбирай богатия) мъж и само когато им е удобно. Пък и на протест излезли. Що за майки сте?Що за жени? Сигнализирай за неуместен коментар