Собственик на нощен клуб: Второ затваряне е пагубно за бранша

"Не сме основният развъдник на болестта", каза Лъчезар Захариев от Българската асоциация на заведенията

24.10.2020 | 18:40 Редактор: Ивет Арабова

Затягат мерките срещу коронавируса по места. Баровете и дискотеките в София и Шумен затварят от утре за две седмици. А още от днес нощните заведения в Перник и Сливен няма да работят.  Георги Недев е собственик на клуб в Перник. Разказва ни, че бизнесът все още се възстановява от предишното затваряне през пролетта. 

"Определено се притеснявам, че заповедта може да бъде повече от 14 дни. Второ затваряне вече е пагубно за целия бранш. Надявам се заповедта да бъде спазвана от всички колеги, защото се наблюдава доста неприятна нелоялна конкуренция", сподели той.

"Ограничителните мерки са неприятни за всички ни, огромната част от хората проявяват разбиране, все пак 30 000 перничани пътуват всеки ден до най-голямото огнище - София", коментира зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев.

Въпреки че има право да работи до 22 часа, Георги не намира смисъл и затваря. На 340 км от вече затвореното заведение на Георги, дискотеката на Клара Върбанова в Сливен също няма да посреща клиенти.  "Всичко бяхме подредили, персоналът беше подготвен, имахме изпълнители и точно в 7:30, както разбрахте, затвориха заведенията", обясни Клара.

Освен Перник, Сливен и Шумен, където заповедта влиза в сила от днес, от утре нощните заведения затварят и София за 14 дни. 

"София влезе трайно в червената зона, което наистина е много тревожно. Смятам, че и по-големите ученици трябва да са онлайн, но това е нещо, което ще обсъдим с образователния министър", коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От Асоциацията на заведенията са притеснени, че ресторантите ще последват съдбата на нощните клубове и скоро ще бъдат затворени и те. 

"Това решение е неправилно, защото ние не сме основният развъдник на болестта", смята Лъчезар Захариев от Българската асоциация на заведенията.

"Това е колкото да кажем, че ще направим нещо" подчерта председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. Той поиска и оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Засега официално държавата и местната власт не са обявили намерение за затварянето и на заведенията за хранене.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 2
И.Илиев
преди 3 години
Затварянето втори път ще доведе до фалити и безработни! Мислете и за икономическите последици. Не заведенията са проблема, там средата поне е е контролирана. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Румен
преди 3 години
Освен тежките икономически последици, при затварянето на един цял сектор, като туризма, това води и до други неблагоприятни здравни и психични поражения върху населението. Сигнализирай за неуместен коментар