Засилени проверки в нощните заведения и дискотеките

Приет е алгоритъм за бърза реакция в детските ясли, градини и училища

23.10.2020 | 11:28 Редактор: Тодор Петров
Засилени проверки в нощните заведения и дискотеките

Екипите на полицията и Столичен инспекторат започват засилени проверки на нощни заведения и дискотеки за спазване на изискването за намален капацитет, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването. 

Засилването на контрола и проверките за спазване на противоепидемичните мерки обсъдиха на заседание на Софийския оперативен щаб за ограничаване разпространението на Ковид-19, свикано от кмета Йорданка Фандъкова. На заседанието присъства и д-р Данчо Пенчев, директор на Столичната РЗИ.

Приет е алгоритъм за бърза реакция на директорите на детски ясли и градини и училища за действия при съобщен случай на Ковид-19 на дете, ученик или лице от персонала. Алгоритъмът цели да създаде ясни правила за действия на директорите при установен случай на положителен резултат за Ковид-19 и последващо освобождаване и поставяне под домашна карантина. 

Оперативният щаб прие също да бъде възобновена помощта за закупуване на продукти от първа необходимост, храна и лекарства, за възрастни самотни и болни хора с цел да се намали необходимостта от излизане. Продуктите ще бъдат закупувани по предварителна заявка. Заявки ще се приемат от понеделник, 26 октомври 2020 г. в оперативния център на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община на телефон 02/9041397.

Продължава контролната дейност за носене на лични предпазни средства в търговски обекти, магазини и в градския транспорт. През последния ден екипите на Столичния инспекторат са проверили над 900 търговски обекта и са съставили 3 акта.

В градския транспорт /наземен и метро/ са съставени 5 акта. Полицейските екипи са направили също 40 предупреждения на непълнолетни лица и 42 полицейски разпореждания за липсата на маски.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години