Намаляват наполовина капацитета на нощните заведения

Това заяви здравният министър Костадин Ангелов след среща с представители от Асоциацията на заведенията

22.10.2020 | 16:56 Редактор: Георги Камарашев

Властите решиха да намалят капацитета на нощните заведения.

"От довечера - 00.00 ч. - ще пуснем заповед, която ще гласи следното. Посещенията в дискотеки, пианобарове и други нощни заведения се допускат при заетост на местата на не повече от 2 кв. м. от общата площ на заведението. Т.е. намаляваме площта на половина. Постигнахме този консенсус с представителите на двете сдружения. Целта е да намалим броя на посетителите в нощните заведения".

Това заяви здравният министър Костадин Ангелов след среща с представители от Асоциацията на заведенията.

"По този начин считаме, че ще постигнем достатъчно разстояние между посетителите, за да прекъснем епидемиологичния път на предаване на коронавируса", допълни Ангелов.

По думите му другата седмица ще има втора среща с представители на двете сдружения, след която ще станат известни допълнителни мерки, които ще бъдат въведени.

"Ако 90% от заведенията спазват мерките, които взимаме, ще имаме успех. Важното е по-голямата част от хората да спазват мерките, да спрем поне пътя на заразата. Всички сигнали стигат до нас. Качвайте сигнали, тагвайте РЗИ. Нека сме активно гражданско общество и то да подава сигнали, посочи здравният министър. "Нямаме за цел да затваряме държавата, това няма да доведе до нищо хубаво", допълни той.

Снимка(архив): Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Дано да спазват мерките заведенията...а най-добре е да се затворят защото хората като си пийнат и никакви мерки няма да спазват и много важно че е намален капацитета. Сигнализирай за неуместен коментар