Ново напрежение в Благоевград и опашка за направления пред РЗИ

Те ще бъдат давани само на хора с изявени симптоми

22.10.2020 | 14:30 Редактор: Искра Ангелова

Отново напрежение пред здравната служба в Благоевград, въпреки отпадането на лимита на направленията за безплатните PCR тестове. От рано сутринта се извиха опашки. 

"Аз чакам трети ден. Онзи ден се оказа, че съм дошъл късно, вчера дойдох, имало заповед изчерпан е лимитът за издаване на направления и днес съм вече трети ден, надявам се да бъде успешно", сподели жител на Благоевград.

В сряда стана ясно, че в града лимит на направленията за безплатни PCR-и няма да има, след като здравната служба спря да издава направления за ден. 

"Над 100 са дадени, колегите се притесняват да няма какви санкции или пък тези направление после да не се платят на съответната лаборатория. Затова  съм се разпоредил лично аз без никой да ми казва да не се дават изобщо", каза директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов.

Напрежението покрай това ще стигнат ли безплатните тестове за всички стихна, но се заради друго, покрай организацията на работа на здравната служба. 

От РЗИ Благоевград са категорични, че направления за безплатни PCR тестове ще има за всички, но ще бъдат давани само на хора с изявени симптоми и на контактни на заразени с Ковид-19. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК