МО: Радев бе уведомен в неделя, че ген. Петров е заразен

На 18 октомври е било съобщено и на Красимир Каракачанов

22.10.2020 | 11:53 Редактор: Искра Ангелова
МО: Радев бе уведомен в неделя, че ген. Петров е заразен

Президентът Румен Радев е бил уведомен още в неделя, 18 октомври, за положителния тест на шефа на ВСС генерал-майор Димитър Петров. Това съобщиха в официална позиция на Министерството на отбраната.

Ето и цялото съобщение:

По повод многобройни въпроси от медиите, постъпили в Пресцентъра на Министерството на отбраната, Ви уведомяваме, че след диагностицирането на 18 октомври, неделя, на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров с Ковид-19 всички длъжностни лица, които са били в пряк физически контакт с него на 16 октомври, петък, за отбелязване на годишнина на ВВС, включително президента, министъра на отбраната, началника на отбраната и други висши офицери са били незабавно уведомени от ВМА на 18 октомври, неделя, съгласно националните и ведомствени процедури.

Държавният глава прекъсна преждевременно посещението си в Естония, тъй като домакините научили, че е бил контактен със заразен с коронавирус.

Премиерът Бойко Борисов пък назначи проверка, за да разбере кой е саботирал участието на държавния глава на форума "Три морета" в Талин.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Добре, че е с отрицателен тест Сигнализирай за неуместен коментар