Борисов: Маските на открито само при струпване на хора

Премиерът разпореди на здравния министър много точно в заповедта да се опише кога трябва да се носи маска на открито

21.10.2020 | 13:36 Редактор: Георги Камарашев

От утре ще влезе в сила заповед на министъра на здравеопазването за задължително носене на маски на открито.

"Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание", подчерта министър-председателят.

Той разпореди на здравния министър Костадин Ангелов много точно в заповедта да се опише кога трябва да се носи маска на открито. 

Правителството обезпечи доставките на лекарствения продукт "Ремдeсивир", с които се осигурява лечението на пациентите с Ковид-19 до края на март 2021 г.  За целта са заделени 4,8 млн. лева.  А по-рано стана ясно, че Университетската болница в Стара Загора вече е препълнена с болни от Ковид-19. Планира се претрансформиране на други отделения, които да поемат новозаболели в следващите дни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
"Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска може да го стори, но по негово желание" - Браво г-н Борисов...много адекватно изказване. Сигнализирай за неуместен коментар